Головна  →  Новини  →  17 листопада 2017

Столична влада та громадськість обиратимуть найкращий проект реорганізації руху на Бессарабській площі

19 листопада о 15:00 у приміщенні «One Love Coffee» студенти разом із експертами з міського планування презентуватимуть спільне бачення моделей реорганізації руху на Бессарабській площі.

Один із найскладніших транспортних вузлів столиці став кейсом для інноваційної школи-воркшопу «Трансформація Бессарабської площі», що триває із 16 до 19 листопада. Оцінювати результати групової роботи 20-ти студентів транспортних і архітектурних спеціальностей із різних ВНЗ України, а також експертів з організації міського руху будуть представники столичної влади та профільних громадських організацій. Три нові концепції, які створять у рамках Школи, запропонують безпечніші та зручніші умови для пересування людей містом. Модель, яку члени журі визнають найкращою, може стати основою для початку публічного обговорення та змін складної ситуації на Бессарабці. Усі три концепції будуть доступні для вивчення та обговорення.

Довідково.

Бессарабська площа через постійні затори має один із найгірших показників забруднення повітря в Києві. У години-пік нею проїжджають 80 тисяч машин, а через велику кількість підземних переходів вона недоступна для маломобільних груп населення.

Запрошені члени журі:

  • Дмитро Давтян, заступник голови КМДА з питань транспорту;
  • Олексій Окопний, голова постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами;
  • Сергій Симонов, директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА;
  • Юлія Ресенчук, президент Благодійного фонду «Асоціація інклюзивної країни»;
  • Урс Томанн, співзасновник школи з урбаністики «CANactions».

Запрошені експерти:

  • Андрій Коман, співзасновник Urban Consulting Group;
  • Ігор Могила, начальник відділу стійких транспортних систем Львівського КП «Інститут просторового розвитку»;
  • Олена Чернишова, консультант Dornier Consulting International GmbH.

Цей проект став можливим завдяки співпраці ряду громадських об’єднань та міжнародних організацій, а також за сприяння адміністрації міста.

Організатори: Рада з урбаністики Києва, Асоціація Велосипедистів Києва.

Школа відбувається за підтримки Представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні, Шведського товариства охорони природи, DRA, БО «Хліб для миру», а також за сприяння Київської міської державної адміністрації і простору iHUB. Інформаційний партнер Школи – онлайн-журнал «Хмарочос» та ГО «Центр екологічних ініціатив «Екодія».

Детальна інформація – на сторінці події у мережі Facebook.

Акредитація представників ЗМІ обов’язкова: [email protected].

Контактна особа: Даниленко Анна, (063) 344-40-05.

Місце проведення презентації: Бессарабська площа, 2, «One Love Сoffee». Вхід через PinchukArtCentre, 6-й поверх, лаундж-зала.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку