Головна  →  Новини  →  19 вересня 2017

22 вересня Київ приєднається до флешмобу «Велосипедом на роботу»

У п’ятницю, 22 вересня, у столиці відзначать День без авто, у рамках якого відбудеться флешмоб «Велосипедом на роботу». Про це повідомили в Асоціації велосипедистів Києва. Зустріч велосипедистів відбудеться о 8:00 на Майдані Незалежності (біля Лядських воріт).

«Дуже часто ми не замислюємось над тим, як пересуваємося містом. Зазвичай люди просто сідають в автівку, навіть якщо було б зручніше та раціональніше скористатися громадським транспортом, велосипедом або пройти пішки. День без авто – привід утриматися від використання автомобіля хоча б на один день. За даними транспортної моделі Києва, 64% поїздок у столиці відбувається на відстані до 5 км. Це відстань, яку з легкістю долає велосипедом будь-яка здорова людина без спеціальної фізичної підготовки», – пояснюють в Асоціації велосипедистів Києва.

Асоціація велосипедистів запрошує киян доєднатися до флешмобу і їхати на роботу чи навчання саме велосипедом, аби показати, що велосипед справді може бути зручним, швидким і дешевим транспортом для щоденних поїздок.

Із програмою флешмобу «Велосипедом на роботу» можна ознайомитися на сайті Асоціації.

Контакти для представників ЗМІ: [email protected], (097)-793-05-69, Марина Блудша, медіакоординаторка Асоціації велосипедистів Києва.

Реєстрація на подію – за посиланням.

Довідково.

Осінній день «Велосипедом на роботу» проходить у рамках Європейського тижня мобільності – свята раціонального розвитку транспорту. Щороку з 16 до 22 вересня його святкують у понад 5 тисячах міст Європи, щоб показати: використання приватних автомобілів потрібно зменшувати, а громадського транспорту і велосипедів – збільшувати. Тема цьогорічного заходу – «Екологічна, доступна та розумна мобільність». Гасло «Разом – ефективніше». Ініціатором Європейського тижня мобільності в столиці є Асоціація велосипедистів Києва, яка проводить ЄТМ із 2011 року. Цьогорічний ЄТМ відбудеться за підтримки Європейського Союзу та посольства Великої Британії в Україні. Більше інформації про ЄТМ – на сайті.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку