Головна  →  Новини  →  18 вересня 2017

У Маріїнському парку з’явились нові інклюзивні елементи на дитячому майданчику

У Маріїнському парку з’явились нові інклюзивні елементи на дитячому майданчику

У Маріїнському парку столичними активістами групи «Friendly People» та спільними зусиллями з громадською організацією «Прогресивні громадяни України» й благодійним фондом «Наш дім – Дарниця» за підтримки голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука на дитячому майданчику було встановлено спеціальну інклюзивну гойдалку та тубофон для дітей з вадами слухового апарату. Фотозіт

 Новими елементами дитячого ігрового майданчику стали гойдалка «Гніздо Лелеки» розміром 1,5 метрів, що відповідає європейським стандартам і комфортна у використанні для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату та ігровий елемент «Голос квітів», у комплект якого входить 2 тубофона рознесених до 20 метрів, що дає дітям можливість розмовляти, передавати різні звуки, повідомлення та грати і різноманітні ігри.

«Ми підтримуємо дії волонтерів, адже це сприяє розвитку столиці. Спільно маємо працювати над тим, щоб Київ став більш толерантним, інклюзивним та відповідав статусу європейської столиці», - прокоментував ініціативу голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук.

Зазначимо, що спеціалісти з Національної Асамблеї людей з інвалідністю України підтвердили користь встановлених елементів для дітей з моторними порушеннями, з вадами зору та слуху й труднощами у навчанні.

Наразі активісти продовжують збір коштів на встановлення інформаційних стендів.

Якщо ви хочете допомогти або дізнатись більше про ініціативу, відвідайте сторінку Friendly People у мережі Facebook (https://www.facebook.com/friendlypeople.ua/ )

Перейти до спискуВерсiя для друку