КМДА Київська міська державна адміністрація


13 вересня 2017

За Програмою СБУ «На тебе чекають вдома» до мирного життя повернулися ще два колишні бойовики (відео)

Співробітники Служби безпеки України залучили до Програми «На тебе чекають вдома» та повернули до нормального життя ще двох колишніх бойовиків терористичної організації «ЛНР».

Правоохоронці встановили, що двоє чоловіків у 2014 році приєдналися до незаконних збройних формувань так званої «ЛНР» та займалися вербуванням бойовиків до лав бандугруповань. Усвідомивши злочинний характер своїх дій, а також розчарувавшись в «ідеалах новоросії», вони залишили бойовиків та тривалий час переховувалися від українського правосуддя на території тимчасово окупованого Криму та в Росії.

Дізнавшись про Програму СБУ «На тебе чекають вдома», колишні бойовики прийняли рішення скористатись нею, щоб повернутись до своїх родин. Чоловіки звернулися до СБУ з відповідними заявами, в яких повідомили про всі обставини вчиненого ними правопорушення.

Зважаючи на відсутність у їх діях ознак тяжкого злочину, добровільну заяву і сприяння слідству суд звільнив колишніх бойовиків від кримінальної відповідальності, передбаченої ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Колишні бойовики закликали всіх, хто продовжує перебувати у рядах незаконних збройних формувань «ДНР/ЛНР», скласти зброю та повернутись до своїх родин.

Джерело: Прес-центр СБ України



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.