КМДА Київська міська державна адміністрація


12 липня 2017

15 липня завершується подання проектів громадського бюджету

На цьому тижні завершується подання проектів громадського бюджету, а час, відведений на попередній збір голосів підтримки, подовжено до 30 днів із моменту реєстрації на сайті .

 Рішення про подовження попереднього голосування прийняла Київрада за ініціативи Міської робочої групи з питань громадського бюджету , адже через хакерську атаку певний час не працювали системи BankID «Ощадбанку» та картки киянина. Наразі сервіси поновили роботу.

Нагадаємо, що зареєструвати свій проект можна до 24:00 15 липня. Для того, щоб проект потрапив на експертизу, він має набрати 50 (для малих проектів) або 200 (для великих) голосів.

На цьому етапі кияни можуть підтримати будь-яку кількість проектів. Ознайомитися з поданими проектами Шевченківського району можна за посиланням: https://goo.gl/j9XxSv.

 Також ті, хто бажають долучитися до команд авторів проектів, можуть зробити це через спеціальні Facebook групи, які зазначені на сторінці кожного з поданих проектів.

 Проекти, які наберуть необхідну кількість голосів підтримки, пройдуть експертизу та публічне обговорення, потраплять на голосування, що розпочнеться 30 вересня 2017 року і триватиме місяць. На цьому етапі для перемоги потрібно буде набрати щонайменше 400 (для малого проекту) або 1000 (для великого)  голосів. Кожен киянин зможе проголосувати за п’ять проектів.

 Проекти-переможці будуть реалізовані коштом міського бюджету. Для цього передбачено 100 млн. грн., із яких 20 млн. грн. – на реалізацію малих проектів і 80 млн. грн. – на реалізацію великих. При цьому, максимальна вартість проекту: малого – 400 тис. грн., великого – 2 млн. грн.

 За інформацією КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.