КМДА Київська міська державна адміністрація


26 квітня 2017

Звернення голови Печерської райдержадміністрації з нагоди відзначення Дня вшанування катастрофи на Чорнобильській АЕС

Звернення голови Печерської райдержадміністрації з нагоди відзначення Дня вшанування катастрофи на Чорнобильській АЕС

Шановні ліквідатори!

Трагедія, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції, навічно відбилась на людських долях та наших серцях.

Чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами забруднення екологічної сфери та негативного впливу на здоров’я, психіку людей, їх соціальні, економічні й побутові умови життя.

Український народ цього дня вшановує людей, які виявили мужність, самовідданість і високий професіоналізм в тих екстремальних обставинах та стали на заваді найбільшої у світі техногенної катастрофи.

Кожен з нас повинен бути безмежно вдячний героям-ліквідаторам, які ціною свого життя і здоров’я врятували життя мільйонів людей.

Схиляю голову перед тими, хто стояв на шляху згубної радіації та самовіданно виконував свій обов’язок. Водночас вклоняюсь перед світлою пам’яттю тих, хто рятував нас від наслідків катастрофи ціною власного життя.

Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам'ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.