Головна  →  Новини  →  30 березня 2017

Якщо ви стали свідком жорстокого поводження з тваринами – повідомте про злочин!


Шановні громадяни!

Якщо ви стали свідком жорстокого поводження з тваринами, негайно повідомляйте про вчинення злочину, а саме: телефонуйте за номером 102, звертайтесь з письмовою заявою до райвідділу поліції або до будь-якого працівника поліції, який знаходиться поруч.

Зазначаємо, що відповідальність за жорстоке поводження з тваринами передбачена ст. 299 Кримінального кодексу України, ст. 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 35 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Печерська районна в місті Києві державна адміністрація нагадує киянам та гостям столиці про необхідність гуманного ставлення до тварин. Випадки жорстокого поводження з ними та знищення безпритульних тварин не повинні існувати.

Жорстоке поводження з тваринами не лише завдає біль та страждання самим тваринам, але й значно шкодить суспільній моралі і тому це діяння становить суспільну небезпеку. Ця небезпека полягає у тому, що жорстокість по відношенню до тварин в результаті може стати нормою поведінки, поширитися і на взаємовідносини між людьми.

Дякуємо вам за небайдужість.

Перейти до спискуВерсiя для друку