Головна  →  Новини  →  28 березня 2017

За спалювання листя та сухостою можна отримати штраф від 170 до 1190 гривень

 

Печерська районна в місті Києві державна адміністрація  нагадує керівникам підприємств, установ, організацій та мешканцям району про недопустимість спалювання опалого листя та іншої сухої рослинності.

Спалювання рослинних решток спричиняє багатогранну шкоду, яку люди зазвичай не усвідомлюють, стаючи таким чином, не тільки жертвами власної необізнаності, але й наражаючи на небезпеку своїх ближніх та суттєво погіршуючи стан довкілля.

Листя дерев і будь-яка рослинність – це своєрідний природний фільтр, який очищає повітря та накопичує в собі різні шкідливі речовини, тому під час горіння вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні сполуки. Оскільки дим містить у своєму складі оксид азоту, чадний газ, важкі метали та одну  з найотрутніших для організму речовин - діоксин, це викликає захворювання дихальних шляхів, знижує імунітет людини. Також, із тліючого листя і бадилля виділяється бензопірен, який здатен викликати у людей ракові захворювання. Окрім безпосередньої загрози людському здоров’ю, є загроза знищенню будівель та споруд, якщо вогнище переросте у неконтрольоване горіння.

Зазначені протиправні дії, згідно чинного законодавства України, тягнуть за собою адміністративну відповідальність, а саме: накладання та стягнення з порушників штрафів - для громадян в розмірі від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів, для посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (стаття 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення.).

Шановні печеряни!

Давайте не будемо завдавати шкоди довкіллю, тому що це наше здоров’я та здоров’я наших дітей!

Перейти до спискуВерсiя для друку