Головна  →  Новини  →  17 березня 2017

Звернення голови Печерської райдержадміністрації з нагоди відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років

Звернення голови Печерської райдержадміністрації з нагоди відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років

Шановні печеряни! 

17 березня виповнюється 100 років від початку утворення Української Центральної Ради – українського представницького органу, головою якого було обрано Михайла Грушевського. Згодом Українська Центральна Рада стала першим парламентом України.

Саме з річниці утворення найвищого представницького та законодавчого органу ми починаємо відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років.

Українська демократична революція, яка розпочалась у березні 1917 року, стала переломним моментом вітчизняної історії. Сформована під час революції ідея державної незалежності визначила подальший перебіг історичного процесу в Україні.

Сьогодні, і як 100 років тому, Україна змушена збройно захищати власний цивілізаційний вибір і державний суверенітет від російського агресора.  Тож національна єдність – обов’язкова умова збереження незалежності та державності.

Я впевнений, що кожний українець вірить у відновлення територіальної цілісності та соборності нашої держави.

Тому, бажаю всім синам і доньках української землі незламної віри в перемогу.

Слава Україні!

Перейти до спискуВерсiя для друку