КМДА Київська міська державна адміністрація


13 березня 2017

Звернення голови Печерської райдержадміністрації з нагоди відзначення Дня українського добровольця

Звернення голови Печерської райдержадміністрації з нагоди відзначення Дня українського добровольця

Шановні українці, добровольці!

14 березня згідно постанови Верховної Ради України №1822-VIII від 17 січня 2017 року вперше в Україні відзначається День українського добровольця.

Подвиг учасників добровольчих формувань є символом справжньої мужності та героїзму людей, які стали на захист України, її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності.

Саме у березні 2014 року, добровольці з Самооброни Майдану прибули на полігон у селище Нові Петрівці під Києвом для проходження військової підготовки. Так, було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії.

Згодом, майже через місяць, а саме 13 квітня 2014 року, Рада національної безпеки та оборони України оголосила про проведення антитерористичної операції у східних регіонах України.

Як відомо, на той час Україна не мала боєздатної армії. І в зону воєнного конфлікту вирушили добровольчі батальйони та формування. Саме завдячуючи їхнім зусиллям вдалось не допустити швидкого просування ворога по українській землі.

Я схиляю голову перед світлою пам’яттю тих героїв-добровольців, яким не судилося повернутися до рідних домівок. Вони завжди залишаться в наших серцях. Вічна їм пам'ять!

Також, висловлюю велику вдячність та повагу тим добровольцям, які сьогодні мужньо захищають честь і гідність рідної країни.

Слава Україні!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.