КМДА Київська міська державна адміністрація


24 лютого 2017

Сергій Мартинчук провів публічний звіт за 2016 рік перед громадськістю Печерського району

Сергій Мартинчук провів публічний звіт за 2016 рік перед громадськістю Печерського району

24 лютого голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук, з метою забезпечення належної прозорості та інформування громадськості, провів публічний звіт з офіційним виступом про підсумки діяльності за 2016 рік. Фотозвіт.

Зі звітом про підсумки діяльності за своїми напрямами також виступили перший заступник голови Дмитро Загуменний та керівник апарату Олена Донець.

Публічний виступ керівництва Печерської райдержадміністрації проходив за участі представників громадськості, органів самоорганізації населення, Громадської ради, громадських об’єднань, активістів району та представників ЗМІ.

Публічний звіт голови Печерської РДА переглянути презентацію >>>

Виступ голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука:

Публічний звіт голови Печерської РДА

про підсумки роботи за 2016 рік 

Доброго дня, шановні присутні! До вашої уваги хочу представити звіт про підсумки роботи Печерської районної в місті Києві державної адміністрації за 2016 рік.

На початку, хочу зазначити, що 2016 рік в цілому був не легким, проте ми досягли певних позитивних результатів.

Як відомо, з 1 травня 2016 року набув чинності новий Закон «Про державну службу», який дав старт для реформи системи державного управління. Цей Закон визначає засади забезпечення професійної, політично неупередженої діяльності на благо суспільства й держави.

Відтепер за Законом, вступ на всі посади державної служби, у тому числі й керівні, відбувається лише за конкурсом на основі особистих якостей та досягнень.

Слід зазначити, що пріоритетні напрями професійної діяльності спрямовані на зміцнення авторитету та підняття іміджу державної служби.

Також, новий Закон встановлює прозору модель оплати праці  та передбачає підвищені розміри посадових окладів. Підвищені й кваліфікаційні вимоги разом з відповідальністю.

При цьому громадянам України гарантується право рівного доступу до державної служби.

Так, кадрова політика райдержадміністрації зберігає прозорість і надає рівні можливості всім бажаючим для вступу на державну службу. Відсутні будь-які перешкоди для зайняття посад в державних органах, в тому числі і переселенцям із зони АТО.

Зокрема, у 2016 році в Печерському районі працевлаштовано 75 переселенців та 10 учасників АТО. 

За новим порядком вступу на державну службу в Печерській райдержадміністрації проведено 5 конкурсів, за результатами яких, зараховано на державну службу 17 осіб, всього кандидатами на заміщення вакантних посад було подано 34 заяви.

Значну увагу у своїй діяльності ми також приділяємо розвитку взаємодії з громадськістю. В процесі обговорення та прийняття рішень щодо актуальних питань місцевого розвитку Печерська райдержадміністрація активно співпрацює з членами Громадської ради, органами самоорганізації населення, громадськими організаціями, благодійними фондами, з громадським активом та мешканцями району.

Для дієвого комунікаційного та зворотнього зв’язку, створено й функціонує цілодобовий чат у месенджері «Viber», завдяки якому печеряни можуть звертатися до мене особисто та оперативно отримувати інформацію з нагальних питань. В соціальній мережі Facebook функціонує офіційна сторінка Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, а також діє мій аккаунт в мережі Instagram.

Таким чином, через соціальні мережі надійшло близько 200 звернень. Всі вони належно опрацьовані, а заявникам надані відповіді з фото-підтвердженням. Вся діяльність Печерської районної в місті Києві державної адміністрації висвітлюється на офіційному інтернет-порталі, оперативно опрацьовуються запити ЗМІ.

Одним з прикладів дієвої співпраці з громадськістю є підписання тристороннього Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю з громадським об’єднанням «Маленьке серце з мистецтвом» та Міжнародною благодійною організацією «Східноєвропейське та Центральноазіатське об’єднання людей, які живуть з ВІЛ».  Досягнуто партнерських домовленостей в напрямку створення та відкриття наймасштабнішого центру по наданню якісних і доступних послуг з профілактики та діагностики ВІЛ-інфекції, догляду і підтримки людей, які живуть з ВІЛ.

Окрім цього, завдяки дієвому зворотньому зв’язку з суспільством нами було проведено 2 благодійних акції по збору гуманітарної допомоги для мешканців прифронтових зон АТО. Дві фури по 20 тонн вантажу було передано мешканцям міста Бахмут та Маріуполя. Передачу супроводжувала делегація від Печерського району, у складі державних службовців, народних артистів України та вихованців Національної Федерації Годзю-рю карате України.

Восени 2016 року спільно з громадськими організаціями, меценатами, сім’ями Героїв Небесної Сотні та Адміністрацією Президента України на Алеї Героїв Небесної Сотні нами облаштовано пам’ятний Хрест Героям небесної Сотні. Для вдосконалення можливості всебічного огляду пам’ятного монументу була повністю змінена його концепція. Пам’ятний знак реконструйовано з горизонтальної орієнтації на вертикальну, під нахилом. Паперові, заламіновані фото Героїв  замінено на меморіальні дошки з граніту. Підніжжя монументу облаштовано діодною підсвіткою. З сім’ями Героїв Небесної Сотні постійно ведеться активна співпраця.

У2016 році було проведено 7 масштабних толок, які підтримали та взяли участь Київський міський голова Віталій Кличко, сім’ї Героїв Небесної Сотні, громадськість, представники Адміністрації Президента України, Міністерств, посольств, Київської міської ради, Печерської райдержадміністрації, військовослужбовці, депутатський корпус, студентська молодь. Всього під час проведення масштабних толок було задіяно близько 10000 осіб, упорядковано  10 га території району та висаджено близько 3000 саджанців.

Значна увага була приділена партнерським міжнародним відносинам.

У 2016 році Печерська райдержадміністрація активно співпрацювала з такими країнами як Франція, Нідерланди, Японія, Німеччина, Бразилія та з посольством Ізраїлю. Так, наприклад:

- у лютому 2016 року під час робочого візиту делегації з Франції та Бразилії в рамках програми «Впровадження новітніх технологій в хірургічному лікуванні дітей із захворюванням щелепно-лицевої ділянки» було передано Дитячій клінічній лікарні №7 унікальні індивідуальні імплантати, виготовлені за новітньою 3-D технологією в США, та новітні хірургічні інструменти для проведення операції з реконструкції та відновлення щелепи у двох дітей. Одна подібна хірургічна операція за кордоном коштує понад 100 000 євро;

- в рамках багаторічної співпраці з муніципалітетом міста Хоф ван Твенте (Нідерланди) у серпні 2016 року було передано 35 інвалідних візків мешканцям Печерського району з особливими потребами;

- за участю представників посольства Японії відкрито центр соціально-психологічної підтримки внутрішньо переміщених осіб на базі районного відділення Червоного Хреста;

- в рамках партнерських відносин з округом Шарлоттенбург-Вільмерсдорф міста Берлін у липні здійснено робочий візит до Федеративної Республіки Німеччини та за 4 дні проведено близько 20 зустрічей з членами правління округу на тему співпраці.

Були обговорені питання поглиблення відносин, обміну досвідом між фахівцями Печерського району та округу Шарлоттенбург-Вільмерсдорф міста Берлін та реалізації проекту з впровадження заходів з енергозбереження, щодо встановлення на дитячих садочках Печерського району сонячних панелей.

- підтримувались дружні взаємовідносини з посольством Ізраїлю, зокрема, влітку минулого року було відкрито виставку фоторобіт «Ми ніколи не стали дорослими», присвячена до 75-й річниці трагедії у Бабиному Яру.

Печерська райдержадміністрація у своїй діяльності не обмежується проведенням щоденних офіційних нарад, колегій та засідань. Ми постійно шукаємо нові шляхи реалізації дієвих проектів на підтримку громади та розвиток району.

Під керівництвом райдержадміністрації у 2016 році загальна кількість  проведених  заходів становить 1095, у тому числі:

15 – за участю перших осіб держави;

26 – з нагоди відзначення державних свят;

77 – культурно-масових та святкових заходів;

977 – колегій, нарад, засідань комісій, тощо.

Печерська райдержадміністрація постійно приділяє увагу підтримки і розвитку досягнень у сфері культури та популяризація здорового способу життя.

Зокрема, з нагоди відзначення 25-ї річниці незалежності України упродовж всієї вулиці Івана Мазепи було проведено масштабний святковий захід «Печерський вернісаж».

На цьому заході вперше було запроваджено акцію з безкоштовного тестування на ВІЛ/СНІД та гепатит С, до якої долучився перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Генадій Пліс. Головною метою акції було інформування населення щодо проблеми ВІЛ/СНІДу, подолання бар’єрів, що призводять до інфікування ВІЛ через необізнаність та байдужість. Також у перше запроваджено виставку військової техніки та спортивних автомобілів. Для дітей проходили різноманітні майстер-класи з можливістю малювати на перекритій проїзній частині і навіть на новеньких автомобілях з салону.

За активну участь в організації та проведенні заходів з відзначення 25-ї річниці незалежності України Печерська райдержадміністрація отримала лист-подяку від першого заступника Глави Адміністрації Президента Віталія Ковальчука.

Запровадили ми й новий формат у проведенні соціально направлених новорічно-різдвяних заходів.

Зустріч Нового 2016 та 2017 років відбувалися справжніми святковими містечками з усіма можливими зимовими розвагами на будь-який смак і вік.

Рік потому, біля НСК «Олімпійський» розгорнулося справжнє Олімпійське містечко та новорічний ярмарок. Для відвідувачів були запропоновані безкоштовні заняття з хокею та фігурного катання від професійних хокеїстів та Чемпіонів України на спорудженому льодовому катку.

А наприкінці 2016 року, Маріїнській парк Печерського району перетворений на величезну Європейську резиденцію Санта Клауса. По всій території парку були розміщені затишні та оригінальні за своєю архітектурою купольні конструкції «Іглу», в яких були розміщені майстерні іграшок, будиночок новорічної пошти, будиночок родини Санти та багато чого іншого.

Вже другий рік поспіль, в перший день зими, ми відкриваємо найбільшу в Україні Резиденцію Святого Миколая на території Національного Києво-Печерського заповідника, площею 160 кв.м.

Разом ми здобули 3 досягнення, Рекорди України: за самий найдовший лист святому Миколаю, найбільшу Резиденцію Святого Миколая та найбільшу кількість дерев’яних ялинок з прикрасами Hand Made на одній локації.

Влітку, з нагоди 155-річчя зупинки процесії перепоховання Тараса Григоровича Шевченка, на набережній Дніпра відбулося урочисте відкриття  місця пам’яті видатного поета з освяченням хреста.

Окрім досягнень у сфері культури Печерський район славиться досягненнями юних спортсменів. Четверо вихованців Національної Федерації карате «Гудзю-рю» стали відомими на весь світ. Наразі це абсолютні Чемпіони Світу. У 2016 році вони здобули 22 золоті та 20 срібних медалей на Чемпіонатах Світу, Європи та України з карате Годзю-рю. Окрім цього, юні чемпіони мають й бойові заслуги.

Так, за надані майстер-класи з рукопашного бою для бійців батальону розвідки в зоні АТО командир сектору «М», генерал-лейтенант, вручив Артему Коновалову, Михайлу Герасимчуку, Данило Слюсару, Богдану Гончаренко медалі «За оборону Маріуполя».

Печерською районною в місті Києві державною адміністрацією постійно здійснюється підтримка молодих спортсменів та надається всіляка допомога для розвитку їх цілей та досягнень.

Крім того, Печерською райдержадміністрацією повністю надається із залученням меценатів шефська допомога військовим частинам в зоні АТО. У 2016 році нами передано ряд матеріально-технічних засобів (серед них: дизельні генератори, електронну техніку і обладнання, спортивний інвентар, продукти харчування тощо).

За активну участь у наданні шефської допомоги Печерська райдержадміністрація була відмічена офіційним листом-подякою Київського міського голови Віталія Кличка.

За ініціативи Віталія Кличка та активної участі Печерської райдержадміністрації на території Печерського району проходили й соціальні ярмарки, традиція проведення таких ярмарок зберігається і сьогодні. Ціни на таких сільськогосподарських ярмарках нижчі за магазинні.

Для забезпечення належної життєдіяльності району не обійтись без якісного обслуговування території комунальними службами. Санітарна очистка району є одним з пріоритетних завдань комунальних служб району. Комунальники повністю забезпечені необхідним інвентарем, спецодягом, спецвзуттям, а також створені всі інші належні умови для праці.

У березні 2016 року, Київський міський голова Віталій Кличко за поданням Печерської райдержадміністрації до Дня працівника житлово-комунального господарства та сфери побутового обслуговування вручив ордер на 2-х кімнатну квартиру двірнику нашого комунального підприємства, а також ще 7 двірників отримали кімнати у гуртожитках.

Є в Печерському районі також і проблемні питання, пов’язані із незаконними забудовами та хостелами у житлових квартирах.

Протягом 2016 року в Печерському районі виявлено 953 квартири, які використовуються не за призначенням. З’ясовано, що квартири використовуються як офіси, стоматологічні кабінети, салони краси, хостели, готелі, хімчистки та інші види підприємницької діяльності. Нами було організовано робочу групу із залученням правоохоронних органів та здійснено 28 рейдів – перевірок несанкціонованого функціонування хостелів, які заважають життю мешканців.

При здійсненні перевірок ми зіткнулися з антисанітарним станом, безладом у цих квартирах та великими сумами заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Окрім цього, під час одного з рейдів поліція затримала жінку в хостелі, яка перебувала у розшуку 2 роки.

За результатами проведених перевірок юристами райдержадміністрації  до суду подано 14 позовних заяв до власників квартир з вимогою використовувати квартири за призначенням.  По 4-х справах вже прийнято позитивне рішення. І на сьогодні, 3 хостели припинили свою діяльність.   

На жаль, українське законодавство потребує внесення змін стосовно поняття «хостел», норм і правил його діяльності. Так на початку квітня на комітетських та парламентських слуханнях Верховної Ради України мною були надані чіткі пропозиції про необхідність розроблення законодавчих норм регулюючих функціонування хостелів.

Як результат, з метою усунення правових прогалин, при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України створено робочу групу з питань врегулювання цієї проблематики.

Маємо надію, що по прийнятті відповідних змін до чинного законодавства хостели в Україні будуть функціонувати з чітким дотриманням законодавства, не порушуючи прав та законних інтересів мешканців.

Наряду з неприємним сусідством хостел’єрів, мешканці Печерського району стикаються з незаконними забудовами.

Нажаль, у Печерської райдержадміністрації недостатньо повноважень для вжиття заходів впливу за порушення чинного законодавства, у тому числі і у сфері будівництва.

Але, у 2016 році на багаточисленні звернення мешканців нами було вжито дієвих заходів супротиву незаконному будівництву.

Так, на Січневому провулку №7 було не допущено будівництво нової багатоповерхівки на місці триповерхової будівлі;

- на вулиці Басейній, 5б було демонтовано 2 прибудови, які відносились до закладів громадського харчування «ROAST & BREW» та «Срібні ложки»;

- на Бессарабській площі, на підставі рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Печерській райдержадміністрації було демонтовано потужну промислову витяжку на фасаді житлового будинку.

Слід зазначити, що ситуація навколо будівництва, яке проводиться товариством з обмеженою відповідальністю «БЦ Діамант Хол» на земельній ділянці, що межує з житловим будинком №2/1 по вулиці Круглоуніверситетській залишається напруженою.

Незважаючи на скасовану дозвільну декларацію на будівництво та вимогу демонтувати паркан будівельного майданчика забудовник продовжує будівельні роботи. Наразі питання вирішується в судовому порядку.

У 2016 році виконано капітальних ремонтних робіт в Печерському районі  на загальну суму 52 703,1 тис.грн.

Найбільша сума видатків склала по сферам освіти та житлово-комунального господарства, а саме 29335,2 тис.грн. та 16039,5 тис.грн. відповідно.

Зокрема, в рамках заходів із енергозбереження замінені вікна на металопластикові у 19 навчальних закладах та у 72 житлових будинках. Також утеплено 9 фасадів навчальних закладів.

Також, у минулому році необхідно відзначити відкриття дошкільного навчального закладу № 720, що на бульварі Дружби народів, 20-А. Заклад більше 16 років не функціонував. Лише у 2015 році за ініціативи Печерської райдержадміністрації з бюджету міста Києва були виділені кошти на капітальний ремонт – відновлення садочку, який тривав 1,5 року. По суті, садочок був наново відбудований.

З дня вступу в дію Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» (2001 рік) в Печерському районі створено 163 ОСББ в 170 житлових будинках різних форм власності.

У порівнянні із 2014-2015 роками, коли кількість новостворених ОСББ склала всього 5, то у 2016 році  цей показник досягнув відмітки 30-ти ОСББ, що складає 17,8% від загальної кількості житлових будинків (904) в Печерському районі. І в цьому напрямку, для реалізації державної політики у формуванні інституту ефективного і відповідального власника житла, Печерська адміністрація продовжує активну роботу.

З метою прозорості та доступності й зменшення корупційних ризиків Печерська райдержадміністрація винайшла можливість вивільнити перший поверх для створення Центру надання адміністративних послуг, в якому на той час працювало лише 9 адміністраторів.

Якщо у 2015 році адміністратори надавали 104 видів послуг, то у 2016 році – понад 150 видів. Загальна кількість наданих адміністративних послуг за 2016 рік склала понад 53000.

Послуги та продукція, не дивлячись на складну економічну ситуацію в країні, надавалися та надаються 87-ма промисловими підприємствами Печерського району, на яких без затримок виплачується гідна заробітна платня, завдяки державним та іноземним замовленням.

Щодо виконання індикативних показників доходної частини бюджету міста Києва по Печерському району

При затвердженні бюджету міста Києва на 2016 рік додатком 1.1. до рішення Київради Печерському району був затверджений індикативний обсяг доходів загального фонду в сумі 4145,9 млн.грн. Фактично за 2016 рік мобілізовано до бюджету міста Києва  - 4178,7 млн.грн., що становить 100,8% до річного планового показника. В порівнянні з відповідним періодом минулого року темп росту надходжень до бюджету по Печерському району становить 156,6 %, або 1 510,8 млн грн.

Виконання кошторису видатків головного розпорядника коштів -  Печерська районна в місті Києві державна адміністрація

Планові показники видаткової частини  бюджету міста Києва по головному розпоряднику коштів «Печерська районна в місті Києві державна адміністрація» на 2016 рік затверджено у сумі 625149,9 тис. грн, в тому числі по загальному фонду 522 835,1 тис. грн та спеціальному фонду – 108292,7 тис. грн. Виконання за 2016 рік становить 594247,1 тис. грн, в тому числі по загальному фонду – 499 205,0 тис. грн, та спеціальному фонду – 95042,1 тис. грн.

Обсяг видатків загального фонду бюджету міста Києва по Печерському району порівняно з відповідним показником минулого року збільшився на 34,2%. Виконання планових річних показників, затверджених Київською міською радою становить 95,5%.

Видатки спеціального фонду (бюджет розвитку) профінансовано на 28,9% більше, ніж аналогічний показник попереднього року. Рівень виконання планових річних показників склав 92,7 %.

Більшість видатків бюджету традиційно спрямовується на соціально-культурну сферу (освіта, охорона здоров'я, соціальний захист і соціальне забезпечення, культура та мистецтво, фізична культура і спорт). У звітному періоді сукупна частка цих видатків у структурі видатків головного розпорядника складала 74,9%, що на 16,4% більше рівня попереднього року.

Інформація про виконання кошторису Печерської районної в місті Києві державної адміністрації за 2016 рік (відповідно до статті 28 Бюджеткого кодексу України >>>

Печерська районна в місті Києві державна адміністрація й надалі не буде збавляти темп в роботі над розвитком життєдіяльності району.

Дякую за увагу!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.