Головна  →  Новини  →  20 січня 2017

Привітання голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука з Днем Соборності України

Привітання голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука з Днем Соборності України

Шановні печеряни! 

Щороку 22 січня країна відзначає національне свято - День Соборності України! 

Саме цього дня, 98 років тому був ухвалений Акт Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Так, з 22 січня 1919 року розпочалося відродження єдиної української державності.

Ті історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної, соборної, демократичної України та утвердження національної ідеї. Виявивши свою волю жити в єдиній державі, український народ засвідчив свою духовну та культурну єдність, заявив про себе як про європейську політичну націю.

Сьогодні перед нашою державою постали нові виклики. На Сході України відстоюють її єдність і неподільність українські патріоти, часто ціною власного життя. Вірю, що територіальна цілісність України, скріплена волею мільйонів незламних бійців, навіки залишатиметься непорушною.

Щиро вітаю усіх з цим надзвичайно важливим для нашої країни святом! Нехай здійснюється закладена славетними історичними подіями велична мета сучасності - успішна розбудова економічної, духовно багатої, вільної і демократичної України!

Миру нам і порозуміння.

Перейти до спискуВерсiя для друку