КМДА Київська міська державна адміністрація


17 жовтня 2016

У Печерському районі розпочато прийом громадських проектів, які можуть отримати фінансування від КМДА у 2017 році

У Печерському районі розпочато прийом громадських проектів, які можуть отримати фінансування від КМДА у 2017 році

Відтепер кожен киянин може запропонувати власний проект з розвитку міста.  50 млн. грн. із міського бюджету планується виділити наступного року на проекти киян. Це стало можливим завдяки запровадженню механізму Громадського бюджету.

Згідно з розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 15 вересня 2016 року №865 «Про затвердження Положення про громадський бюджет (бюджет участі) міста Києва на 2016 рік» , у Києві затверджено положення про громадський бюджет (бюджет участі) та його параметри. Суть бюджету участі полягає у тому, що громада отримує можливість брати участь у розподілі частини фінансового ресурсу міського бюджету. Кошти бюджету участі розподіляються на реалізацію громадських ініціатив – проектів з поліпшення міського середовища, запропонованих людьми.

У сучасному громадянському суспільстві зросла соціальна активність людей та з’явились активісти, які мають бажання долучатись до вирішення проблем суспільства. У жителів виникають ідеї, як покращити благоустрій територій міста, провести соціальні, культурно-митецькі, спортивні заходи тощо. Соціальна активність суспільства вимагає створення дієвих інструментів співпраці та залучення громадськості до вирішення питань життєдіяльності міста. Вдалим світовим досвідом щодо технології залучення громадян до процесу підготовки та прийняття рішень є бюджет участі.

З метою впровадження інноваційних механізмів залучення громадськості до участі у бюджетному процесі через подання проектів та проведення відкритого громадського голосування за такі проекти розпорядженням Печерської районної  в місті Києві державної адміністрації від 20.09.2016 №492 створено комісію з метою організації, підготовки та виконання основних заходів та завдань щодо впровадження Бюджету участі у місті Києві. Очолює комісію – голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук.

До роботи комісії залучені представники управлінь та відділів Печерської райдержадміністрації та громадськість.

Максимальний бюджет проекту – 1 млн.грн. Будь-який громадянин, віком від 16 років, може подати свій проект. Подати проект необхідно до 23 жовтня 2016 року в електронному (переглянути) або паперовому вигляді – у спеціально створених пунктах супроводу. Для подачі проекту доведеться зібрати 20 підписів на його підтримку.

З 22 вересня по 23 жовтня проводиться прийом громадських проектів, які відповідають вимогам Положення, з їх подальшою реєстрацією в електронній системі «Громадський проект» (переглянути презентацію).

Дозволені типи проектів:

-       безпека та громадський порядок;

-       дорожньо-транспортна інфраструктура;

-       енергозбереження;

-       комунальне господарство;

-       культура та туризм;

-       навколишнє середовище;

-       освіта;

-       охорона здоров’я;

-       соціальний захист;

-       спорт;

-       телекомунікації, зв’язок та інформаційні технології.

Пункт супроводу громадського бюджету м. Києва у Печерському районі знаходиться за адресою:

м. Київ, вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 19 (1 поверх, рецепція Печерського Центру надання адміністративних послуг).

Графік прийому: понеділок - четвер: 9:00-18:00; п’ятниця: 9:00-16:45 (перерва: 13:00-14:00).

Терміни оцінки Комісією поданих проектів та виставлення їх на голосування: 24 жовтня – 30 жовтня 2016 року.

Терміни початку голосування за проекти: 1 листопада 2016 року о 9:00.

Терміни завершення голосування за проекти: 9 листопада 2016 року о 17:00.

Термін оприлюднення проектів-переможців: 15 – 20 листопада 2016 року.

Детальна інформація щодо умов та порядку прийому проектів у розпорядженні виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 15 вересня 2016 р. №865 «Про затвердження Положення про громадський бюджет (бюджет участі) міста Києва на 2016 рік» (завантажити у форматі doc. з додатками).

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.