Головна  →  Новини  →  15 вересня 2016

Сергій Мартинчук привітав та вручив цінні подарунки працівникам цивільного захисту

Сергій Мартинчук привітав та вручив цінні подарунки працівникам цивільного захисту

15 вересня голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук завітав до Печерського районного управління ГУ ДСНС України у м. Києві на урочистий захід з нагоди відзначення професійного свята «Дня рятівника». Фотозвіт.

17 вересня 2016 року працівники цивільного захисту відзначають своє професійне свято, яке було встановлене Указом Президента України від 27 серпня 2004 року та співпадає зі святом усіх рятувальників з Днем вшанування ікони Божої Матері «Неопалима купина», яка є покровителькою пожежних та рятувальників, символом оберегу людей від пожеж, природних катастроф та іншого лиха.

Урочистий захід розпочався з вітального виступу начальника Печерського районного управління ГУ ДСНС України у місті Києві полковника служби цивільного захисту Петра Дривинського, який привітав рятувальників і ветеранів пожежно-рятувальної служби з професійним святом та подякував за сумлінність та відданість обраній справі.

Зі словами щирих вітань до рятівників звернувся очільник Печерського району Сергій Мартинчук: «Бути рятівником нелегко, оскільки людина повинна мати не тільки високу фахову підготовку та фізичну форму, а й велику мужність та відвагу, вміння приймати відповідальні рішення та правильно ризикувати, готовність жертвувати особистим задля інших та миттєво приходити на допомогу нашим громадянам, незалежно від характеру загрози».

Сергій Олександрович відмітив, що щоденно в Печерському районі на бойове чергування заступає понад 50 чоловік особового складу та 6 одиниць пожежної і спеціальної техніки. Впродовж восьми місяців 2016 року аварійно-рятувальними підрозділами району, успішно погашено близько 340 пожеж, на яких врятовано життя 11 мешканцям району. Врятовано матеріальних цінностей на суму понад 14,5 мільйонів гривень.

«Сьогодні, у складний для нашої країни час, ми можемо бути впевненими у тому, що оперативно-рятувальна служба, не зважаючи ні на що, й надалі залишиться на варті громадської безпеки, охорони матеріальних надбань та з гідністю буде виконувати свій професійний обов’язок. Шановні рятівники! Бажаю вам міцного здоров’я, миру, злагоди та добра! Нехай ваші серця завжди повняться теплом людської вдячності і шани!», - зауважив очільник Печерського району та вручив Печерському управлінню ГУ з надзвичайних ситуацій цінні подарунки (компресор та бензопилу), а кращим працівникам цивільного захисту були вручені Подяки за сумлінну працю, високий професіоналізм та добросовісне ставлення до виконання службових обов’язків.

До слів привітання приєдналися депутат Київської міської ради Ярослав Діденко, військовий комісар Печерського району, полковник Станіслав Макаренко, начальник Печерського районного управління поліції Андрій Дуброва та представники духовенства. Цього святкового дня була вшанована пам'ять тих, хто загинув під час виконання своїх службових обов’язків та відбулася коротка панахида за загиблими та померлими.

Завершився урочистий захід присвячений Дню рятівника хвилиною мовчання.

Перейти до спискуВерсiя для друку