КМДА Київська міська державна адміністрація


27 липня 2016

На вулицях Печерського району почали активно встановлювати камери відеоспостереження

На вулицях Печерського району почали активно встановлювати камери відеоспостереження

З метою попередження антитерористичних актів та підвищення безпеки громадян, до 2017 року у Печерському районі планується встановлення систем відеоспостереження на всіх закладах освіти, житлових будинках комунальної форми власності, у паркових зонах, площах, на світлових опорах центральних автошляхів та інших об’єктах. Фотозвіт.

Про це повідомив голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук під час засідання районного штабу з організації роботи господарства Печерського району та координації діяльності служб.

Сергій Мартинчук підкреслив, що встановлення камер відеоспостереження підвищить безпеку громадян, допоможе розкриттю злочинів та ідентифікації правопорушників: «У зв'язку з надзвичайною суспільно-політичною ситуацією, яка склалася в Україні, загальна криміногенна ситуація перебуває в тривожному стані і вимагає від влади вживати відповідних заходів реагування. Перший крок у боротьбі зі злочинністю - це встановлення камер відеоспостереження, які допоможуть правоохоронним органам не тільки ідентифікувати злочинців, а й складати карти їх пересування».

Очільник Печерського району також додав, що закладам освіти Печерського району на встановлення зовнішнього відеоспостереження вже виділено понад одного мільйону гривень з бюджетних коштів.

«До 1 вересня всі заклади освіти мають бути оснащеними відеокамерами. Я особисто буду перевіряти кожен садочок та школу, адже безпека дітей передусім», - відмітив голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук.

Варто відзначити, що за дорученням очільника Печерського району Сергія Мартинчука на території Печерського району вже встановлені камери відеоспостереження на площах Лесі Українки, Палацу Спорту та площі поблизу станції метро «Дружби Народів», а також встановлено декілька камер по вулиці Лаврській.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.