Головна  →  Новини  →  22 липня 2016

До уваги одержувачів допомоги на дітей-інвалідів!

До уваги одержувачів допомоги на дітей-інвалідів!

17 травня 2016 року Урядом ухвалено Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за дітьми-інвалідами та інвалідами І групи» відповідно до якого, починаючи з 1 січня 2017 року, підвищено соціальний захист осіб, що здійснюють догляд за дітьми-інвалідами підгрупи А.

Законом України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» та «Порядком надання державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» передбачено надання надбавки на догляд за дитиною-інвалідом віком до 18 років одному з непрацюючих батьків, усиновителів, опікуну, піклувальнику, які фактично здійснюють догляд за дитиною-інвалідом. Одиноким матерям (одиноким батькам) зазначена надбавка на догляд призначається незалежно від факту роботи, навчання та служби.

Новоприйнятим законодавчим актом з 1 січня 2017 року передбачається призначення надбавки на догляд за дитиною-інвалідом підгрупи А одному з батьків, прийомних батьків, батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу, усиновителів, опікуну, піклувальнику незалежно від факту роботи, навчання, служби. Розмір такої надбавки становить 100 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку: віком до 6-ти років та віком від 6 до 18 років.

Одержувачам державної соціальної допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» з 1 січня 2017 року органами соціального захисту населення буде забезпечено автоматичне призначення надбавки на догляд за дітьми-інвалідами підгрупи А.

Джерело: Управління праці та соціального захисту населення

Печерської районної в місті Києві державної адміністрації

Перейти до спискуВерсiя для друку